Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 08.13 kuni 01.09.13
Kontaktid: Kristel Altosaar, Gen Mandre, Laura Uibopuu, Aili Elts, Kerli Müürisepp

Programmist Euroopa Noored toetust saanud Tartu-Bukaresti noortevahetus toimub 9.-17. augustil Tartus. Üritusel osaleb 18 linnaruumiga seotud tudengit ja praktikut, lisaks Linnalabori vabatahtlikud. Ürituse keskne teema on aktiivne kodanik linnas - innustame ennast ja julgustame teisi inimesi väljendama seisukohti oma elukeskkonna teemal ning algatuste kaudu arendama linnaruumi. Nende päevade jooksul:

1) tutvume erinevate linnaga seotud nähtustega Tartu linna näitel linnaretkede, arutelude, kohtumiste ning kogemuste vahetamise kaudu;

2) korraldame 14. augustil Genialistide klubis kella 17.30-20.00 linnaaktivismi teemalise seminari;

3) viime 12.augustil kella 15.00-18.00 kaubamaja kõrval läbi interaktiivseid linnateemalisi mänge noortekeskuste ühisprojektis „Suvetelk“ osalevatele noortele;

4) ehitame Lille Maja hoovis multifunktsionaalset linnamööblit, mida kasutatakse Tartus toimuvatel festivalidel ja hiljem viiakse Anne Noortekeskuse õuealale;

5) korraldame põnevaid väljasõite ja meeskonda siduvaid tegevusi, nt kultuuride segunemise õhtu Praali metsamajas.

Lisainfo: Gen Mandre, gen.mandre@gmail.com, 5567 4517

Head toetajad ja koostööpartnerid: Anne Noortekeskus, Lille Maja, RMK, Voodrilauakeskus, Würth AS, Olle Järv, Enn Pehk, Ene ja Helga Tambrest.

AEF logo AEF logo

KIRJUTISED

FAILID
2014: 1 2013: 1 2 3

Noortevahetus Urban_Dream_Scape Bukarestis

03.juun   | projektis Tartu-Bukaresti noortevahetus   |   sisestas epp

Aprilli lõpust mai alguseni toimus Linnalabori ja Rumeenia partneri Asociatia Komunitas koostöös 10päevane noortevahetus Urban_Dream_Scape, mille käigus kohtusid Bukarestis 25 noort Eestist ja Rumeeniast. Asociata Komunitas oli meie partner ka 2013. aastal Tartus aset leidnud Tarbuki noortevahetusel. Kümne päeva jooksul olid noored seotud erinevate tegevustega, alustades jalutuskäikudest kontrastses Bukarestis ning lõpetades linnamööbli valmistamisega kohalikku parki.

Ühiste tegevuste kaudu oli kahe riigi noortel võimalus vahetada oma seniseid kogemusi linnaruumi kujundamisel ja õppida üheskoos tegutsemist suurema eesmärgi nimel ehk parandada olemasolevat alakasutatud linnaruumi. Lisaks said osalejad arendada oma mööbliehitamise oskusi, tajuda avaliku linnaruumi toimimisega seonduvat ja suhelda väga erineva kultuurilise ja erialase taustaga inimestega.

Nelja päeva jooksul valmis studioBasar arhitektide juhendamisel linnamööbel – piknikuplatvormid, kiiged, sildid, redel ja lauad-toolid. Mööbel seati üles Bukaresti kesklinnas asuvasse Carol parki, juhtimaks kohalike tähelepanu sellele, et park pakub rohkemaid kasutusvõimalusi, kui siiani kasutatud on. Parki paigaldatud mööbel võeti linnaelanike poolt kiiresti kasutusele, kuid kohaliku omavalitsuse poolt seatud reeglid lubasid alaliselt üles jätta vaid kiiged ja sildid. Paar nädalat peale projekti lõppu olid paraku ka kiiged leidnud oma tee pargist välja. Ilmselt näitab tulevik, kas meie väikesel aktsioonil on Bukaresti linnapildis ka suuremat mõju.

Rohkem noortevahetuse kohta: https://www.facebook.com/UrbanDreamScape

 
Foto: Ave Kongo
 
2014: 1 2013: 1 2 3

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#