Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 09.12 kuni 01.01.14
Kontaktid: Teele Pehk, Madle Lippus, Peeter Vihma, Andra Aaloe, Kaisa Kaer, Ivan Lavrentjev, Martin Karolin, Martin Laidla

Linnaidee on asumiseltside algatus, mis on ellu kutsutud eelkõige selleks, et parandada Tallinnas aktiivselt tegutsevate asumiseltside ja linnavalitsuse vahelist suhtlust. Ikka selleks, et elukeskkonnast hoolivate elanike huvid oleksid teiste linnaruumiekspertide kõrval võrdväärsed ning et elanikud ja linnavõim hakkaksid lõpuks ometi sama asja ajama. Algatuse keskmes on asumiseltside eestkostevõimekuse tõstmine ja kohaliku demokraatia parandamine. Niimoodi loodame muuta ka 2013 oktoobris toimuvad kohalikud valimised sisukamaks.

Algatuse kodulehel on põhjalikult kirjeldatud algatuse tagamaid, kavandatud etappe, algatuse elluviijaid ning meediakajastusi.

Algatust veab Linnalaborist Teele Pehk (teele[at]linnalabor.ee) ja Tallinna Vabaühenduste Võrgustikust Madle Lippus (kaku[at]uusmaailm.ee). Algatus saab teoks koostöös Tallinnas aktiivselt tegutsevate asumiseltsidega, OÜ Community Toolsiga.

Algatuse visuaalid on loonud Pent Talvet.

Algatust toetab Avatud Eesti Fondi alt Vabaühenduste Fond. Teised toetajad on Soome Instituut ja tulevikus veel paljud ettevõtted.

AEF logo

KIRJUTISED

FAILID
Perioodi jaanuar 2013 sissekanded

Tallinna asumiseltside visiooniprojekt alustab seminarisarjaga

21.jaan   | projektis Linnaideed asumiseltsidelt   |   sisestas teele

Tallinna asumiseltside visiooniprojekti raames toimuv seminaride sari avab elanikele olulisi linnaelu teemasid. Esimeses seminaris võtab Linnalabor koos Keskkonnaõiguse Keskusega vaatluse alla linnaruumi, selle kujunemise ning planeerimises kaasarääkimiseks koostatud juhendid.

Seminar toimub 23. jaanuaril kell 18-19.30 aadressil Pikk 39, klubis Shahmatt. Registreeru siin või saada meil vabaühenduste võrgustiku koordinaatorile kaku[at]uusmaailm.ee.

Asumiseltside tulevikunägemuse koostamine kestab kogu tänavuse aasta, selle eesmärgiks on luua kohalike elanike nägemus unistuste Tallinnast ning rakendada asumiseltse kui kohalikke eksperte unistuste elluviimisel. Algatust koordineerib Linnalabor ja Tallinna Vabaühenduste Võrgustik.



 
illustreerinud Pent Talvet
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#