Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 03.15 kuni 01.10.15
Kontaktid: Teele Pehk, Kadri Koppel, Liis Vahter, Eneli Rohtla

Mereääre olemasolu Tallinna kesklinna vahetus läheduses on suur väärtus, mis on täna linna tervikliku arengu ja atraktiivsuse kontekstis alakasutatud ressurss. Kesklinna mereäärt tuleks mõtestada kui pealinna fantastilist, põnevat ja tohutu potentsiaaliga (avalikku) linnaruumi.

Tallinna Kultuurikatla UrbAct II projekti Creative SpIN raames kääris Linnalabor käised üles ning alustas mereääre ideekonkursi kavandamisega. Loodetavasti kujuneb sellest mereääre tulevikule keskenduv partnerlus nii linnaelanike, mereääres paiknevate ettevõtete ja asutuste, maa- ja kinnisvaraomanike ning Tallinna linna vahel.


KIRJUTISED
Perioodi aprill 2015 sissekanded

Mereääre kohaloome

01.apr   | projektis Tallinna kesklinna mereääre ideekorje   |   sisestas kadrik

Inspireerituna kohaloome kontseptsioonist ning sellest, kuidas paljud linnad üle maailma peavad planeerimis- ja elukeskkonna arenguküsimustes elanikega tihedat dialoogi, oleme välja töötamas juhendit selleks, et korraldada ühte tõeliselt avatud ja kaasahaaravat ideekonkurssi. Soovime, et Tallinna mereäär oleks tulevikus koht, mis on kaasaegne ja tihe, ent samal ajal sidus ja sotsiaalne linnaruum. Just seetõttu soovimegi ehitada nii kavandatava ideekonkursi kui ka mereääre partnerluse kohaloome väärtustele.

Kohaloome on mitmetahuline lähenemine avaliku ruumi planeerimisele, disainile ja korraldusele. Kohaloome võtab kasutusse kohalikus kogukonnas juba olemasolevad väärtused, inspiratsiooni ja potentsiaali selleks, et luua avalikku ruumi, mis edendab inimeste tervist, õnnelikkust ja heaolu. Kohaloome on samal ajal nii filosoofia kui ka praktiline tööriist, et parandada naabruskondi, linnu ja regioone. Kohaloome üks aluspõhimõte on hinnata värske pilguga igapäevaelu (ruumi)kogemusi, korraldust ja seaduspärasusi. Kohaloome filosoofia juhindub arusaamast, et kui inimesed tulevad kokku, on võimalikud ka suured, avalikke hüvesid loovad muutused.

Hulganisti põnevat lugemist linnaruumi uuendamisest leiab Project for Public Paces kodulehelt.

 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#