Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 10.14 kuni ...
Siia koondame laborantide sõnavõtte meedias linna, planeerimise, elustiili ja teiste ruumiteemade kohta, et viia neid spetsialistide ringist välja laiema avalikkuse ette. Head lugemist!
2016: 1 2015: 1 2 3 2014: 1

"Mõistlik või mõttetu" heast elukeskkonnast

24.apr   | projektis Linnalabor arvab   |   sisestas teele

Linnalabori urbanist ja kogukonnaekspert Teele aitas keskkonnateemalises telesaates "Mõistlik või mõttetu" mõtestada head elukeskkonda. Teele püüdis Murastes ööbivat, ent Tallinnas õppivat-töötavat peret Tallinna kesklinna kolima meelitada. Vaadake ise, kuivõrd hästi see õnnestus: "Mõistlik või mõttetu" 10.04.2015.



 
 

artikkel: kui poliitiline on linnaruum?

13.mär   | projektis Linnalabor arvab   |   sisestas kadrik

Selle nädala Sirbis kirjutab Kadri elukeskkonast, linnaplaneerimisest ja poliitikast.

"Linnaplaneerimise väljund ei ole ju tegelikult planeeringu juriidiline dokument ja keerulised joonised, vaid see, mis juhtub päriselt, millised on katsutavad ja tajutavad muutused ning kuidas need mõjutavad linna toimimist ja inimesi. Kui seda lihtsat, aga väga olulist asja silmas pidada, ei ole vahet, kas arendatav maatükk on era-, riigi- või linnaomand. Linn on üks tervik, paljude komponentidega süsteem ning selles ruumis toimuv mõjutab kõiki, kes linnas elavad, töötavad ja külas käivad."

Artikkel toonitab vajadust Eesti ruumipoliitika ajakohase sisu järele.



 
 

artikkel: Kogukond on partner kohaliku elu korraldamisel

13.mär   | projektis Linnalabor arvab   |   sisestas kadrik

Märtsikuu esimesest Sirbist leiab taas põnevat lugemist kogukonnauuringu teemal. Nimelt võtab linnalaborant Madle leheveergudel kokku veebruari lõpus kogukonnauuringu esitlusel toimunud arutelu. Kogukondade ja ühiskonna elukorralduse teemadel võtavad sõna Andrus Saliste Muraste külaseltsist, Triin Lääne Tartumaa arendusseltsist, Saue vallavanem Andres Laisk ja Marten Lauri Siseministeeriumist, uuringu läbiviijad Peeter Vihma ja Madle Lippus.

Artiklit saab täies mahus lugeda siin: Kogukond on partner kohaliku elu korraldamisel

Vaata-kuula vestlusringi videos.



 
foto: Janek Jõgisaar
 

Artikkel: Olla või mitte olla? Priisle kaarte lugu

06.mär   | projektis Linnalabor arvab   |   sisestas kadrik

Linnalaborant Maria kirjutas veebruaris Sirpi põhjaliku loo tänaseks lammutatud, Lasnamäel asuvate Priisle kaarte skulptuurist. Kus on "inetu" nõukogude pärandi koht? Kuidas või kas üldse säilitada maamärke ja kunsti avalikus ruumis, mille väärtustamine ei ole üheselt mõistetav? Kuidas jutustada koha lugu austavalt ja neutraalselt vastandamata huvikaitset ja toimuvaid arenguid. Need on mõned teemad, mida Maria artikkel käsitleb.

Priisle kaarte kohale on kerkimas täna Maxima, aga kodaniku algatuse korras on saavutatud kokkulepe arendaja ja omavalitsusega toetamaks tulevase kunstiinstallatsiooni rajamiseks ala vahetusse lähedusse.



 
fotod: Maris Tomba
 

Intervjuu: Teele Pehk aktiivsetest kogukondadest ja kogukonnauuringust

15.jaan   | projektis Linnalabor arvab   |   sisestas teele

Keskkonnateemaline blogi Värske Aju uurib Eesti Vabariigi 100. juubelile pühendatud artiklisarjas kogukonnaliikumise kohta Eestis. Teele Linnalaborist räägib peamiselt linnakogukondadest ja värskelt valminud kogukonnauuringu tulemustest. Loe põhjalikku blogipostitust.



 
kliki end Värske Aju blogisse
 
2016: 1 2015: 1 2 3 2014: 1

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#