Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.14 kuni 01.12.14

Linnakunstisündmus Suur-Lasnamäe toob Tallinna suurimasse linnaossa Lasnamäele 11 ajutist kunstiteost, mis värskendavad pilku ning ärgitavad linnaelanikes huvi linnaruumi ja selles toimuva vastu. Sündmus on jätk Soome tarbekunstnike algatatud festivalile “Oon kaupungissa”, mis jõudis 2012. aastal ka Helsingi disainipealinna programmi. Seekordne sündmus kutsub osa saama Lasnamäe elukeskkonna (taas)avastamisest: suurejoonelisel modernistlikul elamualal on oma koha leidnud üksteist ideed installatsioonidest tekstiilikunstini ja postkaartidest sportmänguni. Teosed jäävad Lasnamäele novembrini. Suur-Lasnamäe kuraatorid on kunstnik Kaisu Koivisto Soomest ja arhitekt Kadri Klementi Eestist.

Korraldajad: Soome Instituut, Soome kunstnike ühing Taiteilijat O ja Linnalabor.

Koostööpartnerid: Soome Suursaatkond Tallinnas, Eesti Disainerite Liit, Disainiöö, Kumu kunstimuuseum, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Kultuurikeskus Lindakivi, Tallinna Kivila Lasteaed, Lasnamäe Linnaosavalitsus, Medicum ja Ornamo.

Suur-Lasnamäed toetab kultuurkapital, Soome Haridus- ja Teadusministeerium, Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Eceröline, Vivacolor ja Nordecon.

 Eesti Kultuurkapital
Perioodi november 2014 sissekanded

KUNST PAKITAKSE LASNAMÄELT KOKKU

04.nov   | projektis Suur-Lasnamäe linnakunstisündmus   |   sisestas keiti

Suur-Lasnamäe linnakunstisündmus pakib kunsti varsti Lasnamäelt kokku! 11 ajutist teost on modernistliku elamuideaali toonud ideid postkaartidest sportmänguni, sealjuures küsinud avaliku kunsti võimaluste üle linnaruumis, kutsunud osalema, aga ka pahandanud kohalikke elanikke. Linnalabor viib viimasele Suur-Lasnamäe linnaretkele, et koos arutleda, kuidas ja millisel viisil kunsti toomine Lasnamäele selle elukeskkonna (taas)avastamisele panustas ja milline on olnud tagasiside erinevatele kunstiteostele. Bussireisil on kaasas kunstnikud ja sündmuse kuraator Kadri Klementi, aga mitte ainult. Kunsti kõrval avastame valitud paiku Lasnamäel, lugusid ja inimesi, tutvume linnaosa lähitulevikuga. Retked liimib kokku Linnalabori Lasnaidee algatuse vedaja ja LasnaVärvid üks autoritest Maria Derlõš. Seekord pääseb kahele sündmusele, avaretkele ja lõpuretkele täitsa priilt.

Avaretk toimus 27. septembril, vaata retkeliste Liina Lelovi ja Valdek Lauri pilte ja linnalaborandi ning BFM magistrandi Pavel Borecký tehtud lühivideot

Lõpuretk toimub 8. novembril 12:00-14:00 ning viib , et koos arutleda, kuidas ja millisel viisil kunsti toomine Lasnamäele selle elukeskkonna (taas)avastamisele panustas ja milline on olnud tagasiside erinevatele kunstiteostele. Kahjuks on juba kõik kohad bussis täis. Sellegipoolest saab linnaretki teha eraviisiliselt, kirjuta linnaretked@linnalabor.ee ja lepime aja kokku

Suur-Lasnamäe linnaretki toetab Kultuurkapital.



 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#