Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.14 kuni 01.12.14

Linnakunstisündmus Suur-Lasnamäe toob Tallinna suurimasse linnaossa Lasnamäele 11 ajutist kunstiteost, mis värskendavad pilku ning ärgitavad linnaelanikes huvi linnaruumi ja selles toimuva vastu. Sündmus on jätk Soome tarbekunstnike algatatud festivalile “Oon kaupungissa”, mis jõudis 2012. aastal ka Helsingi disainipealinna programmi. Seekordne sündmus kutsub osa saama Lasnamäe elukeskkonna (taas)avastamisest: suurejoonelisel modernistlikul elamualal on oma koha leidnud üksteist ideed installatsioonidest tekstiilikunstini ja postkaartidest sportmänguni. Teosed jäävad Lasnamäele novembrini. Suur-Lasnamäe kuraatorid on kunstnik Kaisu Koivisto Soomest ja arhitekt Kadri Klementi Eestist.

Korraldajad: Soome Instituut, Soome kunstnike ühing Taiteilijat O ja Linnalabor.

Koostööpartnerid: Soome Suursaatkond Tallinnas, Eesti Disainerite Liit, Disainiöö, Kumu kunstimuuseum, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Kultuurikeskus Lindakivi, Tallinna Kivila Lasteaed, Lasnamäe Linnaosavalitsus, Medicum ja Ornamo.

Suur-Lasnamäed toetab kultuurkapital, Soome Haridus- ja Teadusministeerium, Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Eceröline, Vivacolor ja Nordecon.

 Eesti Kultuurkapital
Perioodi september 2014 sissekanded

Linnakunstisündmuse Suur-Lasnamäe avamine

16.sept   | projektis Suur-Lasnamäe linnakunstisündmus   |   sisestas keiti

24. septembril avatakse Kumu kunstimuuseumis linnakunstisündmus Suur-Lasnamäe, mis toob Eesti suurimasse paneelrajooni soome ja eesti kunstnike teosed.

Linnalabori jaoks ei ole Lasnamäe kindlasti tundmatu ja võõristust tekitav paik. Oleme rõõmsad, et tänavune aasta toob veel rohkem muutusi: linnakunstisündmuse Suur-Lasnamäe ajaks ilmuvad paneellinnakusse betoonsohvad ja helkurlühtrid ning võib juhtuda, et õhtusel jalutuskäigul satud pargis püsti pandud pingpongipeole. Kunstiga saab Lasnamäe linnaruumis tutvuda nii omal käel kui ka LINNARETKEL. Retke tellimiseks kirjuta meile linnaretked@linnalabor.ee.

Kunsti jälgi aitab ajada Lasnamäe kaart paberil ja internetis www.suurlasnamae.ee. Ühtekokku kerkib Lasnamäele 11 kunstiteost, mille autorid selgitati välja mõlemas riigis toimunud ideekonkursil. Linnakunst jääb Lasnamäele kuni novembrini.

Linnakunstisündmuse Suur-Lasnamäe avamine Kumu kunstimuuseumis toimub 24. septembril kl 16:00, mil Soome linnakunstiuurija Outi Turpeinen ja eesti kunstiteadlane Ingrid Ruudi räägivad linnaruumi väärtustamisest kunsti abil. Kella 17st räägitakse linnast, kunstist ja linnakunstist Lasnamäel: osalevad arhitekt Kadri Klementi, kunstnikud Kaisu Koivisto ja Tiia Matikainen ning Lasnaidee liikumise algataja Maria Derlõš . Ettekanded ja vestlusring on inglise keeles.

Korraldajad: Soome Instituut, Soome kunstnike ühing Taiteilijat O ja Linnalabor.

Kuraatorid: kunstnik Kaisu Koivisto Soomest ja arhitekt Kadri Klementi Eestist.

Koostööpartnerid: Soome Suursaatkond Tallinnas, Eesti Disainerite Liit, Disainiöö, Kumu kunstimuuseum, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseum, Kultuurikeskus Lindakivi, Tallinna Kivila Lasteaed, Lasnamäe Linnaosavalitsus, Medicum ja Ornamo.



 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#