Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.14 kuni 01.09.14
Kontaktid: Madle Lippus, Anu Kägu, Jaanika Ait, Peeter Vihma, Eliise Peelo, Eha Paas

Linnalabor kaardistab koos Eesti Külaliikumisega Kodukant aprillist detsembrini 2014 linna- ja külakogukondi. Uuringu eesmärgiks on kaardistada Eestis tegutsevate linna- ja külakogukondade hetkeseisu ning saada ülevaade nende toimimisest. Uuringu tulemusi plaanime esitleda juba 2014. aasta novembris.

Uuringu läbiviimise ajendiks on küla- ja linnaseltside ning teiste kogukondade aina kasvav tähtsus kohaliku elu korraldajatena. Samas puudub laiem ülevaade praegu tegutsevatest kogukondadest, nende toimimisest, ülesehitusest ja takistustest tegutsemisel. Sellise ülevaate loomine annab võimaluse paremini hinnata kogukondade valmisolekut ja võimekust kohalikku elu korraldada. Samuti annab see võimaluse kaardistada kohad, kus kogukonnad vajavad rohkem toetust.

Antud uuringut kavandame sissejuhatusena, mis annab esmase ülevaatliku pildi eesti küla- ja linnakogukondadest. Uuringu viime läbi kahes etapis: aprillis-mais toimuvad uuringut sissejuhatavad fookusgrupid uurimisküsimuste täpsustamiseks, millele järgneb suvekuudel ankeetküsitluse läbiviimine laiemale sihtrühmale. Küsitlusest saadud tulemusi asume analüüsima suve lõpust ning tulemusi on kavas esitleda juba 2014. aasta Kodanikuühiskonna nädala raames .

Uuringumeeskonda kuulub uuringujuht Madle Lippus - madle[at]linnalabor.ee, sotsioloog Peeter Vihma, uurijad Jaanika Ait ja Anu Kägu - anu[at]linnalabor.ee ning Kodukandist Eha Paas - eha[at]kodukant.ee.

Uuringut rahastab siseministeerium ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.


KIRJUTISED

FAILID
Perioodi august 2014 sissekanded

Kogukonnauuring osaleb Arvamusfestivalil!

15.aug   | projektis linna- ja külakogukondade uuring   |   sisestas madle

Ka meie oleme festivalil kohal - jagame infot ja kutsume vastama uuringuküsimustikule , mis on avatud veel kuni järgmise neljapäeva, 21. augustini. Kui tunned, et ka sina kuulud uuringu sihtgruppi , siis palume sind lahkelt vastama.

Samuti võtame reedel osa kahest vestlusringist 15. augustil. Kell 14:00 osaleb uuringuvedur Peeter Vihma Vabakonna laval aruteluringis "Okupeeri oma tulevik!" ning projektijuht Madle Lippus kõneleb kaasa Wabalinna telgis kell 16:00 algavas aruteluringis "Koostöö kogukonnas". Lisaks saab jooksvalt uuringu kohta infot Kodukandilt Kohaliku arengu lava juurest.

Osalemine Arvamusfestivalil on meie esimene avalik ülesastumine tutvustamaks uuringuga kogutud materjali laiemalt. Juba septembris räägime oma leidudest veidi põhjalikumalt Kodukandi Kärajatel ning seejärel juba päris põhjalikul üle Eesti toimuvatel Kodanikuühiskonna Nädala üritustel.

Oleme tagasisidena küsimustikule kuulnud päris mitmetelt, et peale teise leheküje täitmist programm takerdub ning ei lase vastajat enam edasi. Selle "tehnilise probleemi" põhjuseks on väga suure tõenäosusega mõni tegemata jäetud "linnuke" kohustusliku tabelküsimuse juures nt nagu küsimused 15 ja 22. Seal tuleb "linnuke" teha kindlasti igale reale, seda isegi juhul, kui vastuseks on "ei tea" või " ei oska öelda". Nö poolikult vastatud küsimusest annab märku ka selle ümber tekkinud kollane kastike. Kui see selgitus ei lahendanud su probleemi, siis võta julgelt kontakti uuringu projektijuhi Madlega madle@linnalabor.ee, 56 667 058.



 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#