Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 10.12 kuni 01.06.14
Kontaktid: Kadri Koppel, Kerli Müürisepp, Regina Viljasaar, Teele Pehk, Kristi Grišakov, Ulla Männi

Saue linn vaatab tulevikku ning soovib arendada praegusest tööstus- ja ärimaast kaasaegse linnakeskuse. Pikas perspektiivis on tegu linnaruumi mitmekesistamise, elava ja aktiivse keskuspiirkonna loomisega.

Linnalabori töö algas 2012. aasta sügisel kaasamiskontseptsiooni väljatöötamisega. Järgneva 1,5 aasta vältel toimus koosplaneerimise protsess, mille iga etapi (töötoa, arutelu vms) kohta avaldame siin leheküljel kokkuvõtte. Konsulteerimistöö tulemusel valmib 2014. aasta juunis Saue linna ja valla elanike, ettevõtjate, linnajuhtide, maaomanike ja teiste huvirühmade ühistöö tulemusel keskusala visioon, mis saab aluseks piirkonna detailplaneeringu koostamisele.


KIRJUTISED
Perioodi märts 2014 sissekanded

kokkuvõte 11. märtsil toimunud maa- ja garaažiomanike kohtumisest

21.mär   | projektis Saue linnakeskuse projekt   |   sisestas teele

Saue linnakeskuse visiooniloomine jõudis ringiga maaomanike teise kohtumiseni, kuhu kutsusime ka keskusala ääristavate garaažide ühistu juhatuse. Kohtumisel tutvustasime senist visiooniloome protsessi, peamisi järeldusi ja tulemusi keskusala kohta, näitasime teistest linnadest häid eeskujusid Saue keskuse arendamiseks ning arutasime konkreetsemate küsimuste üle, mis igal arendajal mureks.

Arutelu lõppes tõdemusega, et maaomanikest ja linnaesindajatest oleks vaja moodustada mingi kehand (MTÜ või SA), mille kaudu saaks ära jagada eri funktsioonide väljaarendamise. Linnalaboril oli sellise järelduse üle ainult heameel, kuna nägime sellise koalitsiooni järele vajadust juba keskusalale visiooniloomise tegevuskava koostamisel 2012. aasta lõpus.

Loe kohtumise kokkuvõtet, mis sisaldab ka inspireerivaid välisnäiteid ja Saue nelja tulevikustsenaariumit SIIT.



 
Teele Pehk kohtumisel maa- ja garaažiomanikega inspireerivaid näiteid mujalt linnadest esitlemas
 

kokkuvõte 27. veebruaril Sauel toimunud noorte ja volikogulaste töötoast

17.mär   | projektis Saue linnakeskuse projekt   |   sisestas teele

Saue noored ongi Saue pauer! - niimoodi võib veebruari lõpus toimunud järjekordse keskusala töötoa kokku võtta küll. Kui alguses kartsime, et gümnaasiuminoorte ja tudengite ning volikogu liikmete ühisesse ruumi kokkutoomine võib kergesti ebaõnnestuda, siis töötoa käigus suutsime rollide vahetamisega ja visuaalsete materjalidega tekitada palju elevust ning anda hoogu suurtele, ent suhteliselt realistlikele, unistustele.

Loe Teele Pehki kirjutatud kokkuvõtet töötoast koos kommentaariga töötoas osalenud tudengilt 14.03.2014 Saue Sõnast. Rühmatöödel pildipanga seast valitud motiivide koondpilti näeb siin.

Järgmisena kohtume sauelastega 5. aprillil, mil esitleme suurel avalikul arutelul keskusala visiooni mustandit, mille paneme kokku senise pooleteiseaastase töö tulemusena.



 
Saue gümnaasiuminoored ja tudengid volikogulasteks ümberkehastunult uut linnakeskust kujundamas
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#