Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 10.12 kuni 01.06.14
Kontaktid: Kadri Koppel, Kerli Müürisepp, Regina Viljasaar, Teele Pehk, Kristi Grišakov, Ulla Männi

Saue linn vaatab tulevikku ning soovib arendada praegusest tööstus- ja ärimaast kaasaegse linnakeskuse. Pikas perspektiivis on tegu linnaruumi mitmekesistamise, elava ja aktiivse keskuspiirkonna loomisega.

Linnalabori töö algas 2012. aasta sügisel kaasamiskontseptsiooni väljatöötamisega. Järgneva 1,5 aasta vältel toimus koosplaneerimise protsess, mille iga etapi (töötoa, arutelu vms) kohta avaldame siin leheküljel kokkuvõtte. Konsulteerimistöö tulemusel valmib 2014. aasta juunis Saue linna ja valla elanike, ettevõtjate, linnajuhtide, maaomanike ja teiste huvirühmade ühistöö tulemusel keskusala visioon, mis saab aluseks piirkonna detailplaneeringu koostamisele.


KIRJUTISED
Perioodi juuni 2013 sissekanded

Saue visioonitöötoa järel

19.juun   | projektis Saue linnakeskuse projekt   |   sisestas regina

13. juunil toimus Sauel visioonitöötuba, mis on üks vaheetappe Saue keskusele uue näo leidmises. Töötoas arutasime maailmakohviku formaadis võimalikke arenguid ja vajadusi, mida linna keskusalale koondada võiks. Järgneb arengustsenaariumite kavandamine ning kohtumised väiksemas ringis. Hetkel on raske öelda, millal saame arenguvõimalustest ülevaate teha või millal arendamine ise pihta hakkab, kuid töötoas kogunenud ideed plaanime koondada hiljemalt 1. juuliks. Ning teada on, et Saue sünnipäevaürituste raames augustis tõstatub keskuse teema samuti.

Täname kõiki kohaletulnuid ning Saue linnavalitsust koosplaneerimise avastamata maale sisenemise eest.

Ürituse pilte vaata siit .



 
Laudkond, mis arutles keskuses aset leidvate tegevuste üle, jõudis sellise skeemini
 

72% Saue keskuse küsitlusele vastanuist pooldab muutusi

01.juun   | projektis Saue linnakeskuse projekt   |   sisestas regina

Saue keskuse visiooni loomise protsessis oleme jõudnud uue verstapostini - valminud on analüüs küsitlusest, mis sai läbi viidud linnaga seotud inimeste seas.

Küsitluses uurisime hoiakuid ja vajadusi uue keskusega seoses. Vastati näiteks, et “Olen küll harjunud erinevaid teenusid väljapool Sauet kasutama, kuid oma linnas olemasolevad võimalused teeksid elu palju mugavamaks ja rõõmsamaks“, aga ka “Minu poolest võib kõik jääda nii, nagu on. Mingeid kohvikuid-ööklubisid pole kindlasti Sauele vaja.” Milliste teenuste järgi enim puudust tuntakse ning milliseid väärtusi ala puhul oluliseks peetakse, vaata edasi tulemuste kokkuvõttest .

13. juunil kell 18 on kõik oodatud Saue gümnaasiumi aulas toimuvasse töötuppa, kus viime küsitlusest kogutud mõtteid edasi ning visioneerime, milline see keskus siis olla võiks.



 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#