Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.12 kuni ...

LINNARETKEDE KODULEHEKÜLG

Linnalabor kutsub kõiki linnahuvilisi linnaretkedele Tallinna salajastesse, kuid ka täiesti tavalistesse paikadesse ja tallamata radadele ning püüab juba tuttavale uusi tähendusi anda.

Milline oleks Tallinn, kui kõik plaanid oleks teoks saanud? Aga mis siis, kui ma lähen täna mõnda teist teed pidi? Kas ma tunnen linna, kus ma elan? Tutvustame linnaruumi arengus olulisi nähtusi ja kohti ning ehitame sildu ekspertide ja linnakasutajate vahele. Linn ei ole ainult elamise taust, vaid avatud ja põnev maastik, mille "pinnavormid" meie igapäevaseid liikumismustreid kujundavad. Linnaretked tõstavad linna kasutajate teadlikkust ning pakuvad alternatiive klassikalise turistipilgule.

Kaasaegse linnaruumi teemasid käsitlevaid retki juhivad ekspertidest entusiastid , kes katsetavad koos retkelistega eri liikumisviise, kaardistavad linnaruumis ajalookihte ning viivad retkelised kokku kohalike tegijatega.

Tellitavad linnaretked toimuvad peamiselt järgmistel teemadel: merelinn Tallinn, rohujuure-Tallinn, linnas elamise viisid, elamuarhitektuur, liikuv linn, elu mägedel ja uuselamuelu. Samas saame retki vastavalt tellija huvidele kohandada. Retki viime läbi ettetellimisel, minimaalselt 5-liikmelisele grupile.

Jälgi meie tegevusi ka FACEBOOKIS .

Küsi rohkem infot ja broneeri julgelt: linnaretked@linnalabor.ee

Liitu linnaretkede postiloendiga, et saada esimesena infot järgmiste retkede kohta.

Linnaretkede ettevalmistamist ja nähtavuse suurendamist toetab Eesti Kultuurkapital.

FAILID
2016: 1 2015: 1 2014: 1 2013: 1 2 2012: 1 2 2011: 1

Meeleheitel uuselamuelu - valglinnastunud tallinn

30.sept   | projektis Linnaretked   |   sisestas kaija-luisa

Kestus: 3 h

Hind: 10 eurot inimese kohta

Retk, mis vaatleb Ameerika unelmat Eesti kastmes. Taasiseseisvumise segaduses alguse saanud ja läbi 90ndate ja varajaste 00ndat kinnisvarabuumi tulmusena sündinud eeslinnad on paigad kuhu eesmärgitult vaevalt satub. Anname võimaluse koos ekspertidega vaadelda Eesti elamuarhitetkuuri tippteoseid, kuid ka ühe areneva linna probleemsemaid piirkkondi Tallinna perifreerias.

Uurime, mis iseloomustab valglinnastumist Eestis, kuidas põllukülades elatakse, mis muresid see kaasa toonud on. Retkel tutvume suburbia eluoluga, kuidas vastab tegelikkus unistustele.



 
 

Rohujuure Tallinn - loomelinnnakust asumiseltsideni

30.sept   | projektis Linnaretked   |   sisestas kaija-luisa

Kestus: 4-6 h

Hind: Bussita 15, bussiga 20 eurot inimese kohta

Teekond: Kultuuritehased: Telliskivi, Polymer, Kultuurikatel; Asumiseltsid: Uus Maailm, Telliskivi Selts, Professorite Küla Selts; Koostöökontorid/loomepinnad: Ptarmigan, EKKM, Studio Forever, Linnalabor, Loomeinkubaator

Elamise ja töötamise erinevad vormid on suuresti seotud linna endaga. Piirkonnaseltside, vastu- ja vabaorganiseerimise ning ka igapäevase töö korraldamine muutub koos keskkonnaga. Tallinnas on viimastel aastatel aktiviseerunud asumiseltside tegevus, kogukond on muutumas üha eneseteadlikumaks linnaarengutes kaasarääkijana ning kultuurisektori töö hõivab linna unustatud ruume. Kontor ei ole enam ainult kontor, eraelu ja töö on järjest enam põimunud ning see väljendub ka arengutes linnaruumis.

Linnaretk heidab pilgu Tallinna kodanikuaktivismi vormidele. Retke vältel kohtutakse asumiseltside esindajatega ja külastatakse kultuuritööstuse erinevaid paiku: loomelinnakuid, koostöökontoreid ja loomepindu. Sõltuvalt aastaajast käsitletakse ka linnaaianduse teemat. Vastavalt päevakajalisele pakutakse osalejatele võimalust võtta osa ühest Tallinna üritusest, olgu see siis turg, tänafestival või avalik loeng.



 
 

Linnas elamise viisid ja elamuarhitektuur

30.sept   | projektis Linnaretked   |   sisestas kaija-luisa

Kestus: 4-5 h

Hind: 20 eurot inimese kohta (sisaldab bussi); 15 eurot inimese kohta (ühistranspordiga)

Teekond:

Võimalik on valida kahe suuna vahel, kus üldine ajastute järgnevus sarnaneb, kuid sisu mõnevõrra erineb.

1. Kassisaba, Mustamäe, Väike-Õismäe, eeslinn (Kakumäe, Ilmandu küla, Tiskre)

2. Kadriorg, Lasnamägi, Merivälja, Viimsi

Ekskursioonil tutvustame Tallinna linnaosade kujunemist ja kasvamist aja jooksul. Tegemist on viimase 100 aasta läbivaatega Tallinnast, kus majad ning tänavad dateerivad linnas toimunud arenguid. Retkel jälgime linnakujundamise allhoovusi, õppime tundma nõukogude paneelelamute ja nende ümber tekkinud rajoonide kujunemise põhjuseid ning kaasaja uuselamupiirkondade elu tegelikkust.



 
 
2016: 1 2015: 1 2014: 1 2013: 1 2 2012: 1 2 2011: 1

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#