Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.12 kuni 01.04.13
Kontaktid: Kaur Sarv, Keiti Kljavin

Projektis osalevate koolide õpilased kaardistavad Maanteeameti „Ohutu koolitee“ projekti ja koolitundide raames ohtlikud kohad ja piirkonnad nende kooli läheduses. Meie Linnalaboris koostame laste poolt sisestatud andmete põhjal teemakaardid (näiteks liikuvusviiside, liikluse koormuse ja ohtlike kohtade kohta).

Seejärel kutsume kokku arutelu lapsevanematele, õpetajatele, kohaliku omavalitsuse esindajatele, kus tutvustame läbi viidud analüüsi tulemusi ja erinevaid linnaplaneerimise ja -korralduse lahendusi ohutu koolitee korraldamiseks (näiteks liikluse aeglustamine ja autokasutuse vähendamine koolide läheduses, jalutus-buss õpilastele, lapsevanemate autojagamine laste kooliviimiseks, kindlaksmääratud peatumiskohad koolide juures laste mahapanemiseks jne). Erinevad ettepanekud ja lahendused sõltuvad koolides läbiviidud analüüsist.

Arutelu tulemused ja ettepanekud kooliümbruse ohutumaks muutmiseks lisame liikuvuskavasse, mis esitatakse koolile ja kohalikule omavalitsusele. Liikuvuskava koostamisel osalevad erinevad huvigrupid (lastest kohaliku omavalitsuseni), sealjuures kaasatakse liikuvuskava koostamisse ka liikuvusekspert.

Liikuvuskava põhjal on võimalik planeerida edasist tegevust koolide ümbruse liikluskasutuse korraldamisel ja hinnata teostatud tegevuste tulemuslikkust.

KÜSK

KIRJUTISED

FAILID
Perioodi september 2013 sissekanded

Valmis Liikuvusnädala kokkuvõte

18.sept   | projektis Ohutu koolitee   |   sisestas kaur

6-12. mail 2013 toimunud Liikuvusnädala tegevustest ja tulemustest ilmus Maanteeameti tellimusel ülevaade, mille toome ära ka Linnalabori kodulehel. Lisaks sisaldab kokkuvõte viiteid nädala jooksul koostatud õpilaste koolitee lühifilmidele ja ekspertide kommentaaride ohutu koolitee valimiseks.

Põhjalikumalt on käsitletud kahes koolis (Kohila Gümnaasiumis ja Gustav Adolfi Gümnaasiumis) läbiviidud koolitee kaardistamise tulemusi, õpilaste koolitee kaarte ja Linnalabori ettepanekuid mõlema kooli ümbruse turvalisemaks muutmiseks.

Kokkuvõtte faili saab alla laadida siit: Liikuvusnädal 2013 kokkuvõte (Faili suurus 11 MB)

Inglise keelse kokkuvõtte saab alla laadida siit: Summary of Mobility Week 2013 (Faili suurus 10 MB)



 
Liikuvusnädala kokkuvõtte kaanepilt
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#