Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 04.12 kuni 01.04.13
Kontaktid: Kaur Sarv, Keiti Kljavin

Projektis osalevate koolide õpilased kaardistavad Maanteeameti „Ohutu koolitee“ projekti ja koolitundide raames ohtlikud kohad ja piirkonnad nende kooli läheduses. Meie Linnalaboris koostame laste poolt sisestatud andmete põhjal teemakaardid (näiteks liikuvusviiside, liikluse koormuse ja ohtlike kohtade kohta).

Seejärel kutsume kokku arutelu lapsevanematele, õpetajatele, kohaliku omavalitsuse esindajatele, kus tutvustame läbi viidud analüüsi tulemusi ja erinevaid linnaplaneerimise ja -korralduse lahendusi ohutu koolitee korraldamiseks (näiteks liikluse aeglustamine ja autokasutuse vähendamine koolide läheduses, jalutus-buss õpilastele, lapsevanemate autojagamine laste kooliviimiseks, kindlaksmääratud peatumiskohad koolide juures laste mahapanemiseks jne). Erinevad ettepanekud ja lahendused sõltuvad koolides läbiviidud analüüsist.

Arutelu tulemused ja ettepanekud kooliümbruse ohutumaks muutmiseks lisame liikuvuskavasse, mis esitatakse koolile ja kohalikule omavalitsusele. Liikuvuskava koostamisel osalevad erinevad huvigrupid (lastest kohaliku omavalitsuseni), sealjuures kaasatakse liikuvuskava koostamisse ka liikuvusekspert.

Liikuvuskava põhjal on võimalik planeerida edasist tegevust koolide ümbruse liikluskasutuse korraldamisel ja hinnata teostatud tegevuste tulemuslikkust.

KÜSK

KIRJUTISED

FAILID
Perioodi november 2012 sissekanded

Ohutu koolitee@TEDxYouth@Tallinn

17.nov   | projektis Ohutu koolitee   |   sisestas keiti

Keitil ja Kauril oli rõõm täita tänase päeva kõige noortepärasema sündmuse TEDxYouth vaheaega. Linnalabor seadis Rocca Al Mare arvutiklassis üles Ohutu kooolitee laboratooriumi, kus kõik soovijad said oma kooliteed kaardistada, tutvuda koolide liikuvusprobleemidega ja üldiselt Linnalabori tegevusega.

TEDxYouth@Tallinn on terve päev täis põnevaid kõnesid, vestlusi ja tegevusi noortele, et inspireerida kaasa mõtlema ja oma unistusi teoks tegema. Linnalabor unistab kaasa!



 
TEDx Tallinn Youth
 

Pikendasime fotovõistlust

09.nov   | projektis Ohutu koolitee   |   sisestas keiti

Linnalabori „Minu koolitee“ fotovõistlust on pikendatud 30. novembrini. Endiselt julgustame õpilasi pildistama hommikust teed kooli, et hinnata oma kooli tulemise ohutust, jäädvustada ohtlikke kohti liikluses, tänavatel ja kooli ümbruses.

Kordame, võistlustöid saab esitada 30. novembrini 2012 ning osalemistingimustega saab tutvuda siin ning osalevates koolides.

Fotovõistluse võitjaid autasustatakse ohutu koolitee pilootprojekti avalikel aruteludel, mis toimuvad detsembris 2012. Võistlust toetab Tallinna linn.



 
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#