Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 08.11 kuni ...

Urbanistide väljaanne U ilmub alates 2010. aastast. U on omaalgatuslik veebiväljanne, mida saab lugeda ja alla laadida aadressil www.urban.ee. Väljaanne on mõeldud nii linnateemadega igapäevaselt tegelevatele ekspertidele kui ka urbanistikast huvitatuile. Ud annab välja Linnalabor. Kui alguses oli U pelgalt eestikeelne uudiskiri, siis tänu hoogustuvale rahvusvahelisele koostööle on U täielikult kakskeelne ning loetav kõikidest kaasaegsetest elektroonikaseadmetest.

U-de väljaandmist toetab kultuurkapital ja Kultuuriministeerium. Lood sünnivad vabatahtlikult.

Kordan, U-de kodu asub urban.ee-s .

2017: 1 2016: 1 2015: 1 2014: 1 2013: 1 2012: 1 2011: 1

U15/ Linnaidee eri

19.dets   | projektis urbanistide väljaanne   |   sisestas keiti

Seekord kaaperdasid U Linnaidee algatuse vedajad, et rääkida ruumist, demokraatiast ja vastutusest kodaniku vaatenurgast. Viskame pilgu kihavale vabakonnale, aga ütleme ette ära, et me ei näe kasvanud aktiivsust kui asja iseeneses: see ei ole õnneterror või konsensusrevolutsioon. Tänavafestivali pirukalaud on meie jaoks esimene samm laiema vastutuse võtmisel, esimene pehme antitees uue vabariigi eraomandi ja hekikultusele.

Kae!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This issue of U has been hijacked by the Urban Idea team to talk about space, democracy and responsibility from a citizen’s standpoint. We will take a look at the teeming civil society but will say in advance that we do not view this increased activity as a thing-in-itself: it is not a terror of happiness or a revolution of consensus. For us, the pastry stand at a street festival is the first step towards taking more responsibility, the first soft antithesis to the private property and hedge cult of the new republic.

Read more!



 
U15/kaas Andra Aaloe
 

Omaalgatuslikud meediad Kunstiministeeriumi saates

20.sept   | projektis urbanistide väljaanne   |   sisestas teele

Klassikaraadio saade Kunstiministeerium tutvustab omaalgatuslikku kultuurimeediat - Keiti Kljavin Ust, Karin Bachmann ÕUest, Margus Kiis Müürilehest, Ester Faiman rada7-st ja Liisa Kaljula Artishokist vahetavad mõtteid teemal, milline on nende väljaannete tegutsemisloogika, kuidas nad kultuurikajastuse maastikul positioneeruvad ning millised on tegutsemisel suurimad väljakutsed. Saate autor on Maarin Mürk.

Kuula saadet siit.



 
 

ILMUNUD ON U14. PERIFEERIAD

07.aug   | projektis urbanistide väljaanne   |   sisestas keiti

U14 kavadamine algas Eesti väikelinnadest, kohaliku urbanistikas võimalikkusest, aga lõppes maailmalinnade diskussiooniga ja küsimusega, kus on perifeeria – on see geopoliitiline paratamatus või hoopis meeleseisund?

Lae, loe ja levita!

Uues rubriigis „LINNATEOORIA TEKSTID" (taas)avaldame ja tõlgime urbanistika teooriat, seekord on lugemiseks Steven Flusty tekst maailmalinnadest. Teooria kohalikku praktikat ilmestab vestlusring urbanistika õppeprogrammi ambitsioonidest, 2013. aasta kevadel lõpetanud magistrantide linnateemalised lõputööd ja Mari Luukase tekst suurlinlikkuse ihalusest ja kahanevate väikelinnade arengu-reaalsusest. Tulge linnalainele!

-------------------------------------------------------------------------------------------

Planning U14 began with a wish to delve into the small towns of Estonia, asking about the possibilities for local urban studies, and ended deep in a discussion of world cities and the questions – Where actually is the periphery – is it a geo-political inevitability or a state of mind?

Read, download and share!

In a new column “Urban Theory Republished” we are (re)publishing and more importantly translating, relevant texts on urban studies. This time we have included Steven Flusty's elaboration on the topic of world cities. The local practice of theory will be opened in a transcription of a discussion group about the ambitions of the urban studies program in the Estonian Academy of Arts, the theses dealing with urban issues from 2013 and Mari Luukas's text on small towns having dreams suitable for bigger cities and the reality of shrinking populations.



 
 

U13 - BRLN U

19.mär   | projektis urbanistide väljaanne   |   sisestas keiti

Ilmunud on U13 Berliini eri!

Lae, loe ja levita!

Berliini eri, Brln U, teemad võib kokku võtta sõnadega: vastuhakkamine süsteemi sees ja süsteemist väljas. Brln Ust saab lugeda Spree kallaste suurarenduste ja selle vastu hakanud kodanikuliikumistest, Berliini linnaosade gentrifikatsioonist, seal asuvatest skvottidest või radiaalsete magistraalide ümberkujundamisest ja paljust muust.

U13 on nagu eelminegi U veebist hõlpsasti loetav ja kui on soov, siis ka pdf-ina välja prinditav. Samuti saab kõiki rubriike eraldi välja printida. Printige siis palun vähem, aga jagage ja levitage rohkem!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U13 - the Berlin special is online!

Read, download and share!

The Berlin special, Brln U, speaks of resistance and doing things differently – inside and outside the system. From this issue you'll find texts about big developments on the riverbanks of Spree and citizen's resistance, gentrification of different districts of Berlin, squatting movement and redesigning car-oriented radial inner city roads and much more.



 
 
2017: 1 2016: 1 2015: 1 2014: 1 2013: 1 2012: 1 2011: 1

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#