Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 10.10 kuni 01.12.11
Kontaktid: Kadri Vaher, Ulrika Rosenblad, Maarja Saar

Põhja-Tallinna linnaosas asuv Kalamaja piirkond on kujunemas loominguliselt mitmekesiseks linnaruumiliseks keskkonnaks. Juba tänaseks on antud piirkonda või selle lähedusse koondunud mitmeid tõmbekeskusi ning kohtumispaiku loovinimestele ja loomeettevõtlusele – Telliskivi Loomelinnak, Kultuurikatel, kohvik Boheem, Noblesssneri valukoda jpt. Samas on piirkonnal tohutu potentsiaal nii majandusliku aktiivsuse, linnaruumi atraktiivsuse ja sotsiaalse sidususe seisukohalt.

Rahvusvahelise INTERREG IVC projekti „Creative Metropoles – Public Policies and Instruments in Support of Creative Industries“ raames tellitava töö eesmärgiks on kontseptuaalse tegevuskava koostamine Põhja-Tallinna Kalamaja piirkonna strateegiliseks arendamiseks loometegevust (sh loomeettevõtlust) soosivaks piirkonnaks ning selle elluviimine. Lisaks loovamajandusele käsitleb nimetatud uuring ka Põhja-Tallinna linnaruumi fenomeni veidi laiemalt, analüüsides linnaruumilisi aspekte, piirkonna inimesi ning allhoovuseid ja müüte.

Töögrupp: Herkko Labi (Telliskivi Loomelinnak); Maria Hansar (Katel); Karin Tõugu & Aet Ader (b210); Ulrika Rosenblad, Maarja Saar & Kadri Vaher (Linnalabor); Yoko Alender & Priit Juurmann; Margit Argus & Margit Aule (Kaos Arhitektid); Kaarel Nõmmik (kujundaja)

vt ka uuringu gruppi näoraamatus


SISSEKANDED

KIRJUTISED
  • Kogukonnad ja loomepaigad: isetegemise jõud ja tagajärjed - Teele Pehk ja Kadri Vaher, ettekanne Telliskivi loomelinnaku vestlusringi raames 11.04.2010
  • Põhja-Tallinna loomemajanduse uuring (2010), Kadri Vaher, Maarja Saar, Ulrika Rosenblad (Linnalabor), Karin Tõugu jt
Perioodi detsember 2010 sissekanded

valminud on Põhja-Tallinna loomemajanduse uuring

29.dets   | projektis Põhja-Tallinna loomemajanduse uuring   |   sisestas kadri

Põhja-Tallinna loomemajanduse uuring nüüd loetav-nähtav siin .

2010. aasta lõpus osales Linnalabor Tallinna linna poolt tellitud Põhja-Tallinna loomemejanduse uuringus. Uuring tegeles Põhja-Tallinna (Kalamaja-Pelgulinna) loomemajanduse üksuste linnaruumilise kaardistamise, loomemajanduse toime analüüsi, piirkonna inimeste, allhoovuste ja müütide uurimisega, koostöö võimaluste ning tulevikustsenaariumite välja töötamisega. Suureks küsimuseks oli - mis on piirkonna fenomen?

Uuringu töögrupp: Aet Ader (B210), Yoko Alender (Arhitektuurikeskus), Margit Argus (KAOS Arhitektid), Margit Aule (KAOS Arhitektid), Maria Hansar (Katel), Priit Juurmann (Arhitektuurikeskus), Herkko Labi (Telliskivi Loomelinnak), Ulrika Rosenblad (Linnalabor), Maarja Saar (Linnalabor), Karin Tõugu (B210), Kadri Vaher (Linnalabor)



 
Pildil klikates jõuad otse uuringuni
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#