Esileht Tutvustus Tegevus Looming Teenused ▾ Koostöö Kontakt In English
Kestus: 12.11 kuni 01.01.16
Kontaktid: Tauri Tuvikene, Kadri Vaher, Damiano Cerrone
New Metropolitan Mainstream (NMM) on INURA ( www.inura.org ) poolt loodud vahend erinevate maailma linnade analüüsimiseks. Praeguseks on 36 linna kohta kokku pandud postrid, mis analüüsivad samade kategooriate abil linna üleilmastumist. Esindatud on lisaks Euroopa suurematele linnadele ka Mexico City, Addis Abeba, Hong Kong, Medellin ning Toronto ja Winnipeg Kanadast. Linnalabori korraldatud Tallinna Ülikooli ja Eesti Kunstiakadeemia ühiskursuse rühmatööde baasil oleme kokku pannud ka Tallinna postrid. Postreid tutvustati ja projekti sisu arutati INURA konverentsil Zürichis (27.06 - 04.07.2010).

Tallinna peavoolu trendide uuringu poster


KIRJUTISED
Perioodi veebruar 2011 sissekanded

Üleilmne Tallinn

16.veeb   | projektis New Metropolitan Mainstream (NMM)   |   sisestas kadri

Koostöös Linnalaboriga ilmus Uue Maailma Seltsi ajalehe “Väike Ameerika Hääl” erinumber “Üleilmne Tallinn”, kus teemaks see, kuidas globaliseerumine meie oma kodulinna nägu kujundab.

Üleilmastumine pole mingi abstraktne teooria, vaid reaalselt meie igapäevaelu mõjutav areng, mis oma jälje jätnud ka Tallinna linnapilti. “Üleilmses Tallinnas” vaadeldakse erinevaid kaasaegse linna arengut mõjutavaid nähtusi, näiteks ärilinnaku kujunemine, linnasisese taristu planeerimine või parkimispoliitika, ning seda, millisel eriomasel kujul need nähtused Tallinnas oma koha on leidnud.

“Tallinnas on globaalsed nähtused vägagi selgelt hoomatavad, kuid neis avaldub ka tallinlik ainulaadsus, siinsed inimesed ja nende mõttemaailm,” selgitavad Kadri Vaher ja Tauri Tuvikene Linnalaborist, ”Tallinna omapära on osaliselt seisnenud selles, et kinni on haaratud peaaegu igast võimalusest, linna areng on olnud julge ja metsik. Samas on Tallinn endiselt huvitav ja arenemisvõimeline, tal on selgroog ning globaalne laine ja üheülbastumine ei ole sellest suutnud üle sõita.”

Artiklid põhinevad 2010 kevadsemestril toimunud, Linnalabori juhendatud kursusel Uus suurlinlik peavool kirjutatud töödel. Kursusel osalesid Tallinna Ülikooli linnakorralduse ning Eesti Kunstiakadeemia urbanistika ja arhitektuuri tudengid.

Leht on tasuta kättesaadav erinevates kohtades üle linna. Nimekirja kohtadest leiab siit .



 
Kliki ennast lehele
 

.Creative Commons License  

MTÜ Linnalabor   2009-   |   Telliskivi 60A, Tallinn   /   juhatus [ät] linnalabor.ee

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License

#